« Home | Opening Post!!! » 

Tuesday, June 07, 2005

ATAMA - My Tribal Roots Review

Album Review

Image hosted by Photobucket.comImage hosted by Photobucket.com

ATAMA
My Tribal Roots
Apa yang sia mo cakap? Nilah yang dikatakan evolusi music. A Very good music evolution. Selama ni lagu² Kadazandusun sinonim dengan rentak Sumazau. Sia pilih ni Album untuk mo review dulu sebab "I Can't Stop Listening To It!!!!" Sia suka smua lagu dia... For me lagu² yang dia bawa ada keunikan dia tersendiri... Sia nda rasa rugi buang RM29.90 (kira RM30 - sbab dia nda kasih balik 10sen.Sal abis 10 sen dia. Tapi TIDAK APA, Ahaks!!!) sebab sia expect lagu dia smua best, and yes... smua lagu dia power gila.Dalam Album "My Tribal Roots" ni ada 11 track yang offer variety type of song! Ahaks... and for the first time sia dengar bahasa KaDuS di hip hopkan!!! ahaks...

List Lagu dalam Album nie:Selang Seli setiap track Ada Prelude... Macam bedtime story tu.
1 Pangazou (HEADHUNTER RAIDER) - Lagu warrior! wakakaka... Pemutung kapala zaman dulu². Urang skarang panggil Pangait! Siok dangar tu bobohizan(bobolian) baca inait! ahaks!

2 Throw your Hands In The Air (Original Mix) - 1st Hit Single Atama. Lagu yang di selitkan "lagu Taragang Rasuk". For me this is the best hiphop song yang sia pernah dengar dalam tahun nie!

3 Can't Stop The Sumazau - Sia rasa lagu nie untuk tu company lanun yang cuba claim right untuk lagu Throw Your Hand In The Air. Sia rasalah. ni company ni stau sia macam nda wujud uda bah, tapi tiba² muncul balik! So sia sapot Atama untuk nie.

4 Saputangan Keningau - Funny ni lagu. Ahaks.

5 Guangku Mangkakada - Kalau nda silap Guangku Mangkakada ni bahasa murut bah kan. Lagu nie pun best juga.

6 Ika Noh Butia - Lagu nasihat untuk sumandaks smua. Sepenuhnya dalam bahasa KaDuS!
Suara si AmberRose pun power. Apa nick dia dalam Sumandak.com hah??

7 Spend Time With Me - Lagu ni macam lagu Twista. Stail dia. Alah lagu Lovely Day tu bah. Siok ni lagu...

8 I'm Leaving You - Ni lagu featuring Rydee from Malaysian Idol, kalau sia nda silaplah! This song pun best. Ahaks.

9 Throw Your Hand In The Air "Club Mix" - Club Mix untuk lagu Throw Your Hands In The Air

10 Can't Stop the Sumazau "Rockin' Mix" - Versi ROCK lagu Can't Stop The Sumazau. Masih Hiphop tapi ada macam Linkin Park nya stail uda. Ngam betul kasih dangar tu lanun yang cuba mo block lagu Taragang Rasuk Tu!!!

11 Taragang Rasuk "She's Just Teasin' Remix" - Another Version Of the Taragang Rasuk Song!!

Overall sia brani cakap yang album ni akan dapat di jual melebihi jangkaan. Silap² dapat anugerah platinum. Silap² kalah Zahid AF2! So Sia REKOMEN Album ni untuk semua!!! Nda kira apa umur!!!

Untuk ni album sia kasi 5 STAR!!!!

E-mail this post



Remember me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...

Bagus laa Markie ko kasi review local artists punya album... nasib la ada makhluk mcm ko ni...

suruh la ba si Atama bikin promotion album sini semenanjung...
apa gia tu urg malazu bilang tu "Tak kenal maka tak cinta' kakaaa... kalau ada kana pasar di s'jung.. dijamin si Zahid AF2 akan kalah.. hehee... pok urang kaling sma urang cina yg beli maa... hehe...

Eh... ko kasi review jga la.. si Oliver George... sia dingar dia pun nyanyi lagu Kadus Hip hop kama ni... si Jastie Alexius tu producer dia... cuba gia ko find out, mangkali kalau ko beli CD dia.. RM29.90 kana kasi balik juga tu 10sin ko tu.. hehe...

mana udah signture c Atama tu Mark? mahal kama tu...
overall siok la suma lagu² dia...
yg ada bobohizan tu, mcm lagu Enigma-Return To Innocence plak(bagi sia la). tp tia sama la..hehe.. sia pun tia tau apa yg sia tulis ni..hehe.. sori tuan punya blog...
camnala video clip dia tu kan nanti. hmm...
bah...ko tia mo review c Don?

Sia mo jadi the top reviewer... ahaks... wakakakakakaka... welll kalau ada masa lapang, nda tau apa mo buat (selain mencipta lagu), bagus sia review album kan. Nanti in the future, kalau sia ada album (angan²) urang pla review... wakakakaa... Oliver George Mool sia uda beli album dia... tapi sia belum dengar btul² lagu dia smua. So my next Assignment is Oliver George Mool sama si Donovan Linus Niculas. So nanti sia kasi tau ko CiaoFlocy.

Chubbs, signature Atama, nda buli kana kasi publish... nanti dia marah... wakakakaka. Dari sumber yang sia dapat, derang si Atama dan Crew dia "mungkin" akan buat satu MTV Karaoke... nda sabar pla sia dgn benda tu. Siok tu... So ko tunggu ja chubbs... Anyway thanks to both of you... wakakakakaka

uii... sepa lagi ni Donovan Linus... weehhee... aramai oohh.... sia baru tau kama pasal si Donovan ni... =)

Donovan Linus Niculas. Lagu pemes dia Mogot Nogi Mitongkiad. Bersaing sama lagu Danny F. Malinggi (Kada Oku Sindualai), Koupusan(Joanna Sue) sama Felix Agus(Toguanganku Koposionku) Ahaks...
Flo, Ko ajarlah sia macam mana mo link audio pi di blog, yang macam ko wat tu... mungkin bleh juga sia buat...

kalau ko dapat cari tu lagu dalam internet...baru la ko buli kasi main dalam blog ko... dulu sia ambil dari guritom.com sia curi server dia... kalau ko suda dapat ko kasitau sia la... baru sia kasi ko tu format plugskin...

flocy... ko tau mana tempat yang buli host mp3 kah apa kah... supaya senang mokasi link dia... macamyang ko buat tu ... by the way... mana uda taragang rasuk ko???

wah betulkah ni dorang mau buat MTV nanti....yabadabadu...plus karaokekah ni ?

p/s : good job Markie for the brief review...keep it up :-)

http://elmon.blogsome.com

elmon... dari sumber yang sia dapat, ia... ada ura² yag derang mo buat MTV sama karaoke... suaya Atama punya fans bleh nyanyi tu lagu sama²!!!

Hello...boleh minta tolongkah ?
boleh kasi senaraikah semua lagu2 dalam ni CD yang ada penyanyi jemputan..

kasi nama tu vocalists ikut lagu ok..

ada kawan sia di singapore mau tau bah..tapi sia sendiri belum beli ni cd

Orait Derek... nanti ko check balik dalam masa beberapa hari... sia akan update ni site...

Add a comment

 

Kutak Teriak!!!

Song Of The Moment

  • Featured Song - No Feature Song At The Moment
  • Find Past Album Review

    Previous posts

    KaDuS Etertainment Partner's

    Powered for Blogger
    by Blogger Templates

    Free Online Opinion Polls